Понедельник
25.05.2020
23:35
Приветствую Вас Гость
RSS
 
Полтавський ДНЗ (ясла-садок) №81 "Оленка"
Главная Регистрация Вход
Сторінка мед.працівників »
Меню сайта

 

 

Правильне харчування для дітей — починаємо з психології

Усі ми добре розуміємося на теорії — знаємо, який «прикорм» вводити в півроку або в рік, що малюку 3 років не можна давати сосиски, готові торти та чипси, але грішимо. Насправді потрібно починати передусім із власного прикладу. Ніколи ви не умовите школярів або дошкільнят з’їсти суп із броколі, поїдаючи еклери та запиваючи їх колою. Діти в усьому беруть приклад зі своїх батьків. Тому правило номер один — збалансоване харчування для дітей має гармоніювати з їжею для дорослих, в ідеалі всі повинні вживати однакові страви (якщо вік уже дозволяє).

Ну а для того, щоб правильно сформувати щоденне меню, варто врахувати базові правила здорового харчування. Ось вони:

  1. НІ зайвому цукру. Прості вуглеводи роблять настрій хвилеподібним, характер — примхливим, можуть провокувати проблеми із зайвою вагою. Особливо підступний прихований цукор у «корисних» солодких йогуртах, готових сніданках, промислових ласощах. Замість пластівців у нудотно-солодкій глазурі на сніданок зваріть вівсянку на плиті або в мультиварці. Підсолодити можна медом (якщо немає алергії!), сухофруктами.
  2. Їсти часто й потроху. Обов’язкові  для дитини здорові перекуси: домашнє корисне печиво, фрукт, почищену моркву.
  3. Належна кількість чистої води. Стежте за тим, щоб дитина пила достатньо рідини. Інакше можливі головний біль, швидка стомлюваність, розсіяна увага.
  4. Баланс білків, жирів, вуглеводів. Складіть для себе таблицю сполучуваності та повісьте на холодильник. У кожному прийомі їжі має бути білок (м’ясо, риба, молочні продукти), складні вуглеводи (каші, макарони з твердих сортів пшениці, хліб з цільного зерна), жири (трохи оливкової олії або вершкового масла), клітковина (сирі овочі в достатній кількості).

Систематизувавши розуміння, годувати дітей правильно буде набагато простіше. Але часто сім’ї стикаються з проблемою: цілковите неприйняття здорового харчування, бажання поласувати чимось шкідливим. Найефективніший спосіб змусити полюбити, наприклад, овочі — залучати малюків і дітей старшого віку до процесу. Це вибір яскравих свіжих овочів , цікава розповідь про те, чим корисний той чи інший продукт, а потім — приготування смачної та корисної страви. Така гра формує здорові звички з дитинства, об’єднує родину незабутніми хвилинами, проведеними разом.

 

 

 

 

 

 

 


Медичне обслуговування вихованців ДНЗ № 81 здійснюють медичні сестри .

 Основні функції медичної служби:

Постійний контроль за станом здоров’я вихованців .


Надання невідкладної медичної допомоги дітям у разі гострого захворювання або травми;


Здійснення контролю за організацією та якістю харчування, за якістю продуктів харчування та готових страв, технологією приготування їжі, умов її зберігання і дотримання термінів реалізації, за виконанням норм харчування (хімічний склад та калорійність харчового раціону);


Складання щоденного меню, контроль закладки і правильності  кулінарної обробки продуктів, виходу страв, смакових якостей, санітарного стану харчоблоку;


Дотриманням раціонального режиму навчально-виховної діяльності, навчального навантаження;


Контроль за організацією рухового режиму дітей, проведенням оздоровчо-фізкультурних заходів і їх впливом на організм дитини, за проведенням заходів щодо загартування;


Контроль за дотриманням режиму дня та навчальних навантажень згідно з віком дитини;


Профілактика травматизму, спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь;


Контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог та протиепідемічного режиму;


Контроль за своєчасністю проходження обов’язкових медичних оглядів працівниками ДНЗ;


Проведення санітарно-просвітницької роботи серед дітей, батьків та працівників закладу;


Проведення бесід та лекцій з дітьми, батьками та працівниками ДНЗ щодо здорового способу життя, профілактики травматизму, інфекційних захворювань.


Дотримання конфіденційності щодо стану здоров’я вихованців, їх батьків, педагогічного і обслуговуючого персоналу закладу;

 

 

 

 

 

 

Вход на сайт

Поиск

Календарь
«  Май 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz